Category Archives: Blog Tielt

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tielt (2) : Onze ploeg

Onze kandidatenfolder gemist? Geen probleem. Hier kan je onze kandidatenfolder downloaden. Of klik op de afbeelding.

27 gedreven mensen. Een warme ploeg. Net zoals jij hebben we een hart voor Tielt 🙂


Posted in Blog Tielt | Leave a comment

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tielt (1)

Op zondag 14 oktober gaan we naar de stembus.

De voorbije zes jaar heb ik als eerste schepen samen met onze sp.a. ploeg alles gegeven voor een aangenaam, welvarend, groener, gezonder, verkeersveiliger Tielt. Maar het werk is zeker nog niet af.

Graag vraag ik uw stem en steun, zodat we de volgende zes jaar met een éénsgezinde, sterke ploeg verder kunnen bouwen aan de toekomst van onze stad.

Ik heb een hart voor Tielt, Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle. Jij ook !

Wil je nog meer weten over ons programma: hier kan je onze programmafolder downloaden.

 

Posted in Blog Tielt | Leave a comment

Actieplan: gedimde nachtverlichting voor Tielt

Met sp.a. Tielt willen we naar gedimde LED-verlichting in plaats van volledige nachtdoving.

Net zoals de omliggende gemeenten werd twee jaar geleden ook in Tielt het doven van de straatverlichting vanaf 23u00 ingevoerd. Dit om het energieverbruik te doen dalen, en de milieudoelstellingen te halen.

De volledige nachtdoving leidt evenwel ook tot gemengde reacties bij de bevolking.

Er bestaat een andere manier om de milieudoelstellingen te halen.

De oplossing ligt in het vervangen van de klassieke verlichting door LED-lampen met dimsysteem.

Ons verlichtingsnet verbruikt per jaar gemiddeld 1.250.000 kw/h per jaar. Slecht sommige van die lampen kunnen gedimd worden. Niet alleen vereist dit een grote systeeminvestering, een dimming met 50% levert bij klassieke lampen bovendien maar een energiebesparing van 30% op.

Wanneer we in ons openbaar verlichtingsnet de klassieke lampen vervangen door ledverlichting, dan daalt het volle verbruik naar maximum 835.000 kw/h per jaar.

In tegenstelling tot klassieke lampen leidt het nachtdimmen van ledverlichting met 50% bovendien wèl tot een effectieve besparing van 50% ! Zo kunnen we een dubbele energiebesparing realiseren.

De investering in LED-verlichting wordt volledig terugverdiend door de bijkomende jaarlijkse energiebesparing die dit oplevert.

We dringen bij netbeheerder Eandis aan om deze piste verder uit te werken en een uitvoeringsvoorstel aan het stadsbestuur over te maken.

Zo kan er niet alleen worden tegemoet gekomen aan het veiligheidsgevoel, maar zorgen we bovendien voor een extra energiebesparing.

Meer info: simon.bekaert@tielt.be

 

Posted in Blog Tielt | Leave a comment

Ontwijkingsroute kilometerheffing zware vracht langs N35-Ringlaan Tielt moet stoppen

Door de kilometerheffing op de E40 en E403 is het zwaar doorgaand verkeer op onze as Pittemsesteenweg – Ringlaan – Deinsesteenweg het afgelopen jaar zwaar toegenomen.

In maart 2017 diende Sp.a nog een voorstel van decreet in, dat de ringlaan rond Tielt opnam in het traject van de kilometerheffing, om het ontwijkingsverkeer een halt toe te roepen. N-VA, CD&V en VLD stemden dit toen weg.

Vandaag ontvingen we een officieel rapport van de Vlaamse administratie. En dit rapport geeft ons gelijk. Klik op de afbeelding hieronder.

rapport MOW Vlaanderen 2017 p.41-45

We trekken opnieuw aan de alarmbel en dringen aan bij de Vlaamse regering om de N35 rond Tielt mee op te nemen in het traject van de kilometerheffing, zodat de vrachtwagens de assen Aalter – Deinze – Tielt – Pittem niet langer als ontwijkingsweg zouden gebruiken.

Posted in Blog Tielt | Leave a comment

Spots op Tielt zomer 2017

De nieuwe Spots op Tielt is er ! Lees alles voor de uitbreiding van speelpleintjes, sportinvesteringen, plannen voor de kunstacademie, duizend brooddozen, fietsvriendelijke maatregelen, en nog veel meer.

Klik op de afbeelding om te lezen.

Posted in Blog Tielt | Leave a comment