Gemeente (5)

Het stadsbestuur is niet te spreken over een verplichte investering van 780.000 euro voor de renovatie van de Onze-Lieve-Vrouwkerk en de 650.000 euro werkingskosten. De vorige bestuursploeg nam deze cijfers op in de meerjarenplanning en daar kan de huidige coalitie niet van onderuit.

Toen de meerjarenplanning voor de kerkfabrieken in 2007 op de gemeenteraad kwam, lieten toenmalige oppositiepartijen sp.a. en Open Vld zich al kritisch uit en stemden tegen. De CD&V-meerderheid drukte de plannen er toen toch door. Met de huidige afrekening tot gevolg.

Ik twijfel niet aan de zingeving van het geloof, maar we moeten die kosten durven in vraag stellen. In tijden waarin kerken stilaan leeglopen, is het niet verantwoord om zulke cheques uit te schrijven.

(Het Laatste Nieuws)

 

This entry was posted in Blog Tielt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.