Gemeente (6)

Toekomst van Tielt: uitbreiding van groen, wonen en tewerkstelling

In het najaar loodsen we de afbakening van het kleinstedelijk gebied Tielt door de provincieraad.

Dit wordt de blauwdruk van hoe onze stad er de komende decennia zal gaan uitzien.

We gaan voor uitbreiding van groen en bos, meer woongebied en een uitbreiding van industriezone Noord.

Tielt telt op vandaag slechts acht hectare stedelijk groen, of vier vierkante meter per inwoner. Dit moet minstens 15 vierkante meter per inwoner worden.  We gaan minstens 22 hectare bijkomend recreatief groen en bos ontwikkelen.

We zullen de komende jaren elf hectare woonuitbreidingsgebied omzetten naar bouwgrond. We zullen  daarbij niet zozeer inzetten op appartementsbouw, maar wel op verkavelingsbouw in een kindvriendelijke omgeving, met aandacht voor voldoende groenaanleg.

Met de uitbreiding van de industrie stellen we ten slotte onze tewerkstelling en welvaart veilig. We mogen niet nog eens de historische fout maken van industriële verspreiding en versnippering over drie verschillende plaatsen rond Tielt. Daarom wordt de uitbreiding  geconcentreerd op industriezone Noord.

Een voorproefje van de plannen vind je hier.

 

This entry was posted in Blog Tielt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.